Фото: Уніан

Заява ГУР: Росія довго готувала теракт на Каховській ГЕС

Російські терористи довго готувалися до підриву Каховської гідроелектростанціїПричетність Москви до теракту беззаперечно доводить ціла низка публічної інформації.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов.

Відзначимо, за даними ГУР МО України, ще у квітні 2022 року окупанти замінували Каховську ГЕС. Вже наступного місяця вони почали скидати воду з водосховища, що навіть призвело до підтоплення набережної в сусідньому населеному пункті.

Андрій Юсов зауважив, що навіть хронологія реакцій росіян 6 червня свідчить про їхню причетність до екоциду.

"Якщо ми подивимося на хронологію реакцій пропагандистів, "офіційних осіб" рашистського режиму, там видно: спочатку нічого не відбувається, потім відбувається, але частково, а потім ― винна Україна. Але окупанти дуже тішаться, що острови, на яких нібито базувалися наші захисники, затоплено", — сказав Андрій Юсов. 

Окрім цього, представник ГУР МО України також акцентував на хаотичність реакцій російської пропаганди на підрив Каховської ГЕС та наголосив, що, зважаючи на інженерні особливості споруди, ні в кого, крім росіян, не було фізичної можливості та засобів, аби здійснити такий масштабний підрив.

"Україна інформувала публічно, а також і партнерів іншими каналами про те, що готується мінування і можливий підрив. Це не спонтанний акт, це теракт, який готувався (росіянами, — ред.) дуже довго. Сили безпеки та оборони держави готувались до різних варіантів поведінки російських терористів, зокрема й до ймовірності підриву Каховської ГЕС", ― заявив Юсов. 

Нагадаємо, за попередніми підрахунками Міндовкілля та Держекоінспекції, внаслідок підриву Каховської гідроелектростанції збитки водним ресурсам завдано на два мільярди гривень.

Також ми писали, що до підриву Каховської ГЕС можуть бути причетні військовослужбовці 1-го батальйону 205-ї мотострілецької бригади з міста Будьонівськ Ставропольського краю Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.06.2023 12:32