Фото: НКРЕКП

Українці зможуть швидше оформлювати субсидії на оплату комуналки: що змінилося

НКРЕКП 7 квітня ухвалила рішення, яке сприятиме спрощенню процедури звернення та пришвидшенню ухвалення рішення щодо призначення субсидій. Отримати допомогу можна буде в один клік.

Про це повідомили в прес-службі НКРЕКП.

Рішенням комісії рекомендовано ліцензіатам, які постачають електроенергію, газ, воду розміщувати через особистий кабінет на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України актуалізовану інформацію щодо кожного побутового споживача комунальних послуг для подальшої автоматичної обробки й аналізу. 

"Таким чином, держава працює над мінімізацією часу, який витрачає людина чи родина на призначення соціальних допомог. До того ж так максимально автоматизується процес отримання субсидії до одного кліку в електронному кабінеті на сайті Пенсійного фонду України або в Дії", — пояснили в НКРЕКП.

Впроваджений підхід до надання соціальних послуг будується на основі передових міжнародних практиках державної підтримки вразливих верств населення, спрямованих на можливість отримати послугу навіть без попереднього звернення громадянина до державної установи.

Нагадаємо, українцям нагадали про важливість сплати боргів за комуналку до травня. Саме заборгованість може бути однією з причин відмови у призначенні субсидії. Допомогу на оплату ЖКП не призначають за наявності простроченої понад три місяці заборгованості, розмір якої перевищує 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (680 гривень).

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 16.04.2023 04:24