Фото: сайт "Вільямс"

Українець потрапив до академії легендарної команди "Формули-1": він увійшов в історію

До академії команди "Вільямс" у "Формулі-1" приєднався український картингіст Олександр Бондарев. Він може стати може стати першим в історії українським пілотом у Королівських перегонах.

Про це повідомляє офіційний сайт "Вільямс". 

Зазначається, що 14-річний пілот поповнив лави програми розвитку британської команди. Чемпіон Європи-2023 у категорії OK Junior намагатиметься стати першим українцем, який проб'ється до "Формули-1".

"Вільямс — одна з найзнаковіших команд в автоспорті, до її складу входять одні з найкращих пілотів у спортивних перегонах, тож для мене велика честь отримати шанс стати частиною цієї історії. З п'яти років, коли я почав займатися картингом, я мріяв про "Формулу-1". На мене, звісно, чекає довгий шлях, але це великий крок для мене", — заявив Бондарев.

Своєю чергою спортивний директор "Вільямса" Свен Смітс заявив, що команда не могла пройти повз величезний потенціал українця в такому юному віці. Академія надаватиме Бондареву всю необхідну підтримку в юніорських категоріях автоспорту. Новий етап у кар'єрі пілота — виступ на чемпіонаті світу з картингу за команду "Према" у жовтні.

Нагадаємо, французький автогонщик Лоран Ліхтлойхтер загинув під час етапу Morocco Desert Challenge ралі "Дакар". 46-річний штурман згорів живцем під час аварії в пустелі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 12.09.2023 23:21