Фото: defence-ua.com

Україні вдалось втричі зменшити потенціал Чорноморського флоту РФ: оцінка ЗСУ

Різниця потенціалів Чорноморського флоту Росії та Військово-морських сил ЗСУ від лютого 2022 року зменшилась утричі. Зараз українські військові успішно збивають ракети й безпілотники, які запускає країна-агресор.

Таку заяву зробив командувач Військово-Морських Сил ЗС України віцеадмірал Олексій Неїжпапа, пише Military Media Center.

Військовий зазначив, що в українського флоту зріс потенціал завдяки передаванню партнерами ракетних комплексів та озброєння. Завдяки чому протиповітряна оборона України зміцнилася і сьогодні збиває ракети, БпЛА та "інший металолом російського та іранського виробництва".

Віце-адмірал запевнив, що у зв'язку з надходженням ракетних комплексів та іншого озброєння від країн партнерів, різниця цих потенціалів зменшилась у три рази.

"Якщо порівнювати сили та засоби Чорноморського флоту РФ з ВМС ЗСУ на початку широкомасштабного вторгнення, то ті кораблі та підрозділи становили в середньому дванадцять до одного. Сьогодні, крім іншого, ми пильно стежимо за небом, збиваємо ракети, безпілотні літальні апарати та інший металолом російського та іранського виробництва", — сказав Неїжпапа.

Крім того, він заявив, що всі стратегічні підступи до Одеської області під контролем Військово-Морських Сил та інших підрозділів ЗСУ.

Нагадаємо, президент Російської Федерації Володимир Путін 21 лютого повідомив, що призупиняє свою участь у Договорі про скорочення та обмеження стратегічних наступальних озброєнь.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.02.2023 17:01