Фото: ілюстративне Джерело: "Укріфнорм"

Україні вдалося повернути з окупації ще двох дітей: одна з них сирота

З окупованої території України вдалося повернути ще двох дітей. Серед них восьмирічний хлопчик-сирота.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба

"Гарні новини на початку тижня — Save Ukraine врятували з окупації ще двох дітей, одна з яких є сиротою", — написав він у Tekegram.

За словами Кулеби, врятований хлопчик останні сім років жив зі своєю бабусею. Остаточно виїхати із села, яке постійно обстрілювали окупанти, вони вирішили лише тоді, коли в їхній двір рано-вранці прилетів снаряд й ударною хвилею зруйнував будинок.

"Виїжджала родина з окупації дуже важко. На кордоні російські спецслужби влаштували літній жінці та хлопцю-сироті справжнє знущання — перепотрошили всі речі, повикидали все з сумок", — розповів міністр закордонних справ.

Кулеба додав, що найголовніший обов'язок на сьогодні — врятувати якомога більше дітей та родин з дітьми від російської агресії та повернути їх в Україну.

"На сьогодні ми маємо вже 284 врятовані дитини, з яких 73 — сироти. Дякуємо всім, хто допомагає виконувати нам цю надскладну місію", — підсумував він.

Нагадаємо, 2 квітня до України з окупації повернули ще одну дитину. Юнак прожив на захоплених територіях Херсонщини два роки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.04.2024 15:59