Фото: Telegram-канал Олександра Прокудіна

До України з окупованої частини Херсонщини повернули ще чотирьох дітей

З окупованої частини Херсонської області вдалося повернути ще чотирьох дітей. Йдеться про 14-річну дівчинку, яка має інвалідність, 12–річного хлопчика та двох 15-річних юнаків.

Про це повідомив очільник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін у своєму Telegram-каналі. 

За словами Прокудіна, дітей змушували відвідувати російську школу, а їхніх батьків — отримувати паспорти країни-агресора. Підлітків поставили на військовий облік. Ймовірно, що планували призвати до лав окупаційної армії.

Діти з окупованої Херсонщини

Фото: Telegram-канал Олександра Прокудіна

Як зазначив очільник ОВА, саме таке відношення з боку загарбників до людей й стало вагомою причиною, щоб вирватися з окупації та повернутися на підконтрольну Україні територію. Він запевнив, що сім’ї дітей у безпечному місці. З ними працюють медики та психологи. 

Діти з окупованої Херсонщини

Фото: Telegram-канал Олександра Прокудіна

"Повернення наших людей на підконтрольну Україні територію відбулося за сприяння Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. Від початку 2024 року вдалося повернути 52 дитини з тимчасово окупованої Херсонщини. Вдячний всім, хто продовжує робити все можливе, щоб повернути кожну українську дитину назад додому", — додає Прокудін. 

Нагадаємо, що у березні Україна повернула з окупації ще трьох дітей з родинамиПри цьому про регіони, де це відбулося, не уточнюється. Як зауважив колишній уповноважений президента з прав дитини Микола Кулеба, зараз і діти, і батьки вже в безпеці, проте на них чекає тривалий шлях відновлення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 04.04.2024 10:58