Фото: Pixabay

Увесь час сподівався на повернення до України: з окупованої Херсонщини вивезли підлітка

До України з окупації повернули ще одну дитину. Юнак прожив на захоплених територіях Херсонщини два роки.

Про це повідомив голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін на власному Telegram-каналі. 

"Два роки неповнолітньому хлопцю довелося жити в окупації та ходити до російської школи. Найбільше юнака лякало, що після так званої юнармії, росіяни змусять його воювати проти Батьківщини", — пише Прокудін.

Зазначається, що 17-річний підліток, який весь цей час проживав в окупації, продовжував сподіватись на повернення до України.

"Здійснити це бажання допомогла волонтерська організація Save Ukraine. І ось уже — хлопець з родиною у безпечному місці, під наглядом медиків та психологів", — додає очільник ОВА.

Відомо, що від початку року з окупованих територій Херсонщини вдалося повернути до України 48 дітей.

У березні Telegram-канал "Беларускі Гаюн" повідомляв, що рашисти знову привезли до Білорусі українських дітей — цього разу з тимчасово окупованої території Херсонщини. Як і раніше, цим займається так званий "фонд Талая", який за свою діяльність потрапив під санкції ЄС та України.

Зазначається, що вивезеним з України дітям від 8 до 15 років та майже всі вони з Херсону, але зараз проживають на окупованих агресором територіях, а саме в Генічеську та в Криму. Частина дітей проживає в Росії у Краснодарському краї.

Нагадаємо, у березні повідомлялося, що росіяни навчатимуть українських дітей в окупації керувати дронами"Навчання" стосуються дітей віком від 14 до 17 років, які перебувають в рядах так званої "юнармії".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.04.2024 11:35