Фото: armyinform.com

Українська економіка демонструє позитивні сигнали та високу адаптивність, — Шмигаль

Попри економічний спад на початку повномасштабної війни зараз економіка України демонструє позитивні сигнали та високу адаптивність. Зокрема, державі вдалося взяти під контроль інфляційні процеси.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду.

"Попри величезний економічний спад на початку великої війни зараз економіка демонструє позитивні сигнали", — зазначив він.

За словами глава уряду, у третьому кварталі 2023 року, порівняно з аналогічним періодом минулого року, ВВП країни зріс на 9,3%.Зокрема, позитивно впливають на економіку державні програми підтримки бізнесу, відбудова інфраструктури, стабільна робота південно-західного експортного логістичного коридору та інші фактори.

"Нам також вдалося взяти під контроль інфляційні процеси. Порівняно з листопадом минулого року, споживча інфляція становила 5,1%. Це менше, ніж у деяких наших західних сусідів", — наголосив Шмигаль.

Нагадаємо, за даними Державної служби статистики, в Україні інфляція у листопаді 2023 року сповільнилося до 5,1%. Це мінімальне значення з грудня 2020 року, коли цей показник становив 5,0%.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 12.12.2023 19:59