Фото: Twitter Elina Squad

Українська тенісистка Кіченок виграла перший парний турнір WTA у 2024 році

Українська тенісистка Людмила Кіченок, у дуеті з латвійкою Єленою Остапенко, виграли перший парний турнір WTA у новому сезоні.

Згідно з результатами турніру, у фіналі Кіченок і Остапенко у двох сетах здолали пару Грет Міннен і Гезер Вотсон (Бельгія/Великобританія).

Зокрема, у першому сеті довгий час брали очки лише на чужих подачах. Стабілізувати гру вдалося Кіченок та Остапенко. Ключовим у першому сеті виявився гейм за рахунку 5:5. Українсько-латвійський дует зумів реалізувати другий брейкпойнт, після чого закрив партію у наступному геймі — 7:5.

Водночас у другій партії українка з латвійкою зі старту зробили ривок. Зокрема, спортсменки здійснили два брейки, повівши з рахунком 4:0, і не віддали жодного гейму на своїй подачі. У підсумку — 6:2 та перемога у двох сетах.

Відтак, Людмила Кіченок стала першою українською тенісисткою, яка здобула трофей у 2024 році. 

Варто зауважити, що для Кіченок з Остапенко трофей Брісбена — третій завойований разом. Раніше вони спільно тріумфували в Бірмінгемі та Цинциннаті у 2022 році. Турнір Brisbane International став етапом підготовки до першого мейджора року — Відкритого чемпіонату Австралії.

Нагадаємо, раніше наставник британського боксера Даніеля Дюбуа Дон Чарльз поділився очікуваннями від майбутнього бою за звання абсолютного чемпіона світу. На думку тренера, Тайсон Ф'юрі легко поб'є українського важковаговика Олександра Усика.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 06.01.2024 11:46