Фото: Instagram Людмили Кіченок

Українська тенісистка стала третьою ракеткою світу у парному розряді: це рекорд країни

Українська тенісистка Людмила Кіченок стала третьою ракеткою світу в парному розряді. Це новий національний рекорд для парного тенісу та повторення рейтингового рекорду для українського тенісу загалом. 

Про це на сторінці в Instagram повідомляє tennis.ukraine.

Як зазначає видання, Людмила Кіченок за свою кар’єру виграла 11 парних титулів WTA, що також стало національним рекордом для парного тенісу. Серед титулів присутній один титул Grand Slam (US Open-2024) і один WTA 1000 (Цинциннаті-2022).

Ще 11 разів Людмила доходила на турнірах WTA-туру до фіналу, зокрема один раз на "мейджорі" (Australian Open-2024).

Нагадаємо, в оновленому рейтингу Жіночої тенісної асоціації одразу чотири українські спортсменки потрапили у топ-50. При цьому Юлія Стародубцева встановила особистий рекорд, піднявшись на 118 сходинку.

Раніше повідомлялось, що українські тенісистки за виступи на турнірі Grand Slam — US Open суттєво поповнити свій бюджет. Найбільше грошей вдалося заробити Еліні Світоліній та Марті Костюк, які вийшли до третього кола престижних змагань.

Також 6 вересня українська тенісистка Людмила Кіченок у парі з латвійкою Оленою Остапенко здобули перемогу у парному жіночому турнірі US Open. Вони здолали Крістіну Младенович з Франції та Чжан Шуай з Китаю з рахунком 6:4, 6:3.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 23.09.2024 11:41