Фото ілюстративне. Джерело: соцмережі

Українські школярі тепер складатимуть чотири обов’язкові предмети на ДПА: деталі нового закону

У школи повернули проведення державної підсумкової атестації, однак тепер вона складатиметься одразу з чотирьох обов'язкових предметів. У Верховній Раді проголосували відповідний законопроект №9046.

Про це у Telegram повідомив народний депутат від "Європейської Солідарності" Олексій Гончаренко. Законопроект підтримали 286 народних обранців. Раніше ДПА складалася з двох предметів: української мови та математики.

"ДПА тепер буде включати не тільки українську мову та математику, а й історію України та іноземну мову. Сьогодні Рада ухвалила цей закон", — йдеться в повідомленні. 

Тепер на кожному рівні повної загальної середньої освіти обов'язковій перевірці під час державної підсумкової атестації підлягатимуть результати навчання з державної мови та математики, а також з історії України та іноземної мови, крім російської.

Зазначимо, що учнів четвертих та дев'ятих класів в Україні звільнили від складання державної підсумкової атестації наприкінці лютого 2022 року, коли розпочалося повномасштабне вторгнення РФ.


Довідка: Державна підсумкова атестація вперше з’явилася в українських школах 2000 року. Вона стала мірилом знань школярів при переході на наступний освітній рівень: її складали після завершення здобуття початкової (четвертий клас), базової середньої (дев'ятий клас) та повної загальної середньої (11/12 клас) освіти. ДПА складали також випускники коледжів або ПТНЗ, які здобували професійну і професійно-технічну освіту. ДПА проходить у форматі тестів.


Нагадаємо, раніше міністр освіти Оксен Лісовий пояснив, як організувати навчання дитини в умовах постійних тривог. Він вважає, що не варто змушувати учня йти на перший урок до школи після нічної повітряної тривоги.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 08.11.2023 16:38