Фото: соцмережі

Скільки дітей повернуться до очного навчання 1 вересня: відповідь МОН

Невдовзі в Україні стартує новий навчальний рікЗагалом з 1 вересня до закладів освіти повернуться близько 500 000 дітей.  

Про це повідомив голова Міністерства освіти та науки Оксен Лісовий, передає "Суспільне". Проте повернення до очного навчання буде залежати від регіону.

"У кожному місті чи селі по різному (відбудеться повернення до очного навчання, — ред.). Це залежить від безпекових умов. Безпеку ми ставимо в пріоритет. Ми підвищуємо вихід дітей на очне навчання. Близько 500 тисяч дітей повернуться до аудиторного навчання", — наголосив він.

Лісовий зазначив, що 67% закладів освіти забезпечені укриттями, 75% з них — це школи. Уряд виділив 1,5 мільярда гривень на укриття і зараз готується великий проект щодо укриттів за кошти ЄС і кошти, які виділяються на відновлення країни.

"На жаль, не всюди, де діти та педагоги хочуть розпочати навчання офлайн є така можливість, тому що питання не лише в сховищах. Насправді не всюди, де є укриття, можна вивести учнів на очне навчання. Є такі регіони як Харків, Запоріжжя, де підліт ракет набагато коротший, ніж той час, який потрібен для того, щоб спуститись в укриття. тому ОВА сьогодні приймають рішення виходячи з кожної локальної ситуації", — додав міністр освіти.

Нагадаємо, раніше міністр освіти пояснив, як організувати навчання дитини в умовах постійних тривог. Він вважає, що не варто змушувати дитину йти на перший урок до школи після нічної повітряної тривоги.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 27.08.2023 23:51