Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

Українські сили знищили російську РЛС "Небо-М": попрацювали ракети ATACMS

У четвер, 3 жовтня, Сили оборони України знищили російську радіолокаційну станцію "Небо-М". Це дуже складний об’єкт для ураження, однак українські військові змогли його "вполювати".

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

"Підрозділи ракетних військ Збройних сил України завдали успішного удару балістичними ракетами ATACAMS по російській радіолокаційній станції "Небо-М". Її знищення суттєво знижує здатність російської армії виявляти, відстежувати та перехоплювати аеродинамічні та балістичні цілі", — йдеться в повідомленні.

У Генштабі додали, що радіолокаційна станція "Небо-М" є дуже складним об'єктом для ураження, що працює в стелс-режимі, скануючи горизонт у пошуках повітряних об’єктів.

За наявною в українських військових інформацією, в противника залишилося лише 10 систем цього типу, які працюють. Вартість кожної з яких оцінюється у понад 100 мільйонів доларів.

"Знищення радіолокаційної станції "Небо-М" створить сприятливий «повітряний коридор» для ефективного використання крилатих ракет Storm Shadow і SCALP-EG. Бойова робота Сил оборони по важливих цілях ворога триває. Далі буде…" — підсумували в Генеральному штабі ЗСУ.

Нагадаємо, що російські окупанти завдали удару по території України ударними БпЛА. Усього радіотехнічні війська Повітряних сил виявили та здійснили супровід 105 ворожих дронів. Сили оборони збили 78 безпілотників. Ще 23 втрачені локаційно.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.10.2024 10:23