Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

Рашисти атакували Україну понад сотнею дронів: Сили оборони відзвітували про нічну роботу

У ніч на четвер, 3 жовтня, російські окупанти завдали удару по території України ударними БпЛА. Усього радіотехнічні війська Повітряних сил виявили та здійснили супровід 105 ворожих дронів. Сили оборони збили 78 безпілотників.

Про це повідомила прес-служба Повітряних сил Збройних сил України.

Українські військові уточнили, що рашисти запускали "шахеди" з Орла, Приморсько-Ахтарська, Курська (Російська Федерація), а також із мису Чауда (тимчасово окупований Крим).

"Відбивали повітряний напад авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи радіоелектронної боротьби та мобільні вогневі групи Повітряних сил і Сил оборони України", — йдеться в повідомленні.

У Повітряних силах додали, що в результаті протиповітряного бою збито 78 ворожих ударних БпЛА типу Shahed у Київській, Черкаській, Вінницькій, Хмельницькій, Кіровоградській, Житомирській, Полтавській, Чернігівській, Херсонській, Одеській, Харківській, Сумській, Дніпропетровській, Рівненській та Івано-Франківській областях.

"Один безпілотник полетів у напрямку Білорусі, 23 ворожі БпЛА локаційно втрачено в різних регіонах України, ймовірно, внаслідок активної протидії радіоелектронної боротьби. Інформація уточнюється. Разом — до перемоги!" — підсумували українські військові.

Збиття повітряних цілей 3 жовтня

Інфографіка: Повітряні сили ЗСУ

Нагадаємо, що цієї ночі російські загарбники знову атакували Київ ударними дронами. За інформацією Київської міської військової адміністрації, жоден із них своєї цілі не досягнув — протиповітряна оборона знищила безпілотники ворога.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.10.2024 09:17