Колаж: TrueUA

Уночі окупанти запустили на Київ понад 10 дронів: влада розповіла, як відпрацювала ППО

У ніч на четвер, 3 жовтня, російські загарбники знову атакували Київ ударними дронами. Жоден із них своєї цілі не досягнув — протиповітряна оборона знищила безпілотники ворога.

Про це повідомили в Київській міській військовій адміністрації.

"Уночі російська армія вкотре здійснила спробу завдати повітряного удару по Києву", — йдеться в повідомленні.

В адміністрації зауважили, що тактика та способи нападу залишаються незмінними вже багато місяців поспіль:

  • ніч;
  • використання ударних безпілотних літальних апаратів на кшталт Shahed;
  • заходження на місто БпЛА ворога з різних напрямків і висот;
  • атаки різними кількісними групами.

"Повітряна тривога в столиці тривала понад п’ять із половиною годин! Перші групи дронів противник запустив ще до опівночі, але протягом ночі постійно додавалися нові та нові БпЛА. Проте жоден із російських дронів своєї мети не досягнув", — зазначив начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

Він додав, що сили та засоби протиповітряної оборони виявили та уразили в повітряному просторі навколо та над Києвом приблизно півтора десятка ударних безпілотників. Тип і кількість застосованого ворогом озброєння вкажуть у звітах Повітряні сили.

"За даними оперативного зведення, внаслідок російської атаки дронів у Києві зафіксовано падіння уламків в Деснянському районі міста. Але наслідки мінімальні — обійшлося без руйнувань, пожежі, Інформація про постраждалих не надходила. Шановні кияни та гості міста, завжди дотримуйтеся правил безпеки, під час оголошення повітряної тривоги прямуйте до укриття! Бережіть себе!" — наголосив Сергій Попко.

Нагадаємо, що ввечері 2 жовтня російські окупанти завдали авіаудару по багатоповерхівці у Харкові. Постраждали багато місцевих мешканців.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.10.2024 07:17