Скріншот із відео

Авіаудар по Харкову: кількість постраждалих зросла, влада розкрила нові подробиці (відео)

Ввечері 2 жовтня російські окупанти завдали авіаудару по багатоповерхівці у Харкові. Постраждали багато місцевих мешканців.

Про це повідомив мер міста Ігор Терехов.

За його словами, на місці прильоту по багатоповерхівці спалахнула пожежа — горить сам будинок та авто біля нього. Він наголосив, що кількість постраждалих через ворожу атаку наразі становить вісім людей (спочатку повідомлялося про сімох постраждалих).

Водночас, як уточнив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, ворог влучив у пʼятиповерховий будинок між третім та четвертим поверхами. 

"Горять щонайменше 10 автомобілів. Рятувальники евакуйовують мешканців. Ліквідація пожежі та пошуки людей тривають", — розповів він.

Також посадовець додав, що черед постраждалих — дівчинка трьох років. Всі поранені наразі перебувають у середньому та легкому станах.

Реакція Зеленського

Президент Володимир Зеленський відреагував на рашистський удар по Харкову. Він наголосив, що зараз у місті триває рятувальна операція. Зокрема, йде пошук усіх, хто міг постраждати.

"Харків, Салтівка, звичайний житловий будинок, по якому вдарила російська бомба... Відомо на цей час про 8 поранених. Усім буде надано необхідну допомогу. І щоб такі російські удари припинились, Україна має отримати необхідну і, головне, достатню допомогу від світу, від партнерів. Кожен лідер точно знає, що треба робити. Важливо бути рішучими", — наголосив він.

Оновлено 23:57

Кількість постраждалих збільшилася до девʼяти осіб.

Нагадаємо, 2 жовтня війська країни-агресорки завдали ударів по Краматорську Донецької області. Внаслідок ворожої атаки численні осколкові поранення отримав 54-річний чоловік. Постраждалого госпіталізовано до лікарні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.10.2024 23:48