Фото: ЗСУ

Українські військові на Півдні просунулись вглиб оборони окупантів

Підрозділи "Гвардії наступу" просунулись вглиб оборони росіян на Півдні. Зокрема, військовослужбовці мають успіхи на Мелітопольському напрямку.

Про це повідомив тимчасово виконуючий обов'язки директора департаменту планування застосування Головного управління Національної гвардії України полковник Микола Уршалович на брифінгу в Military Media Center.

"Попри щільне мінування та інженерне обладнання, а також потужний спротив окупантів, наші підрозділи мали частковий успіх, просунулись як в глибину оборони ворога, так і по фронту", — розповів він.

Посадовець наголосив, що на Мелітопольському напрямку вказані підрозділи Нацгвардії витісняють окупантів з позицій та закріплюються на досягнутих рубежах попри потужний опір росіян. Водночас російські окупанти посилюють передові підрозділи на Куп'янському та Лиманському напрямках.

"На цих напрямках російські окупанти продовжують доукомплектовувати штурмові та танкові підрозділи", — розповів він.

Крім того, інженерно-саперні групи ворога приховано облаштовують проходи у власних мінно-вибухових загородженнях. За даними Уршаловича, загалом за минулий тиждень росіяни здійснили 21 авіаційний удар і близько 800 обстрілів з важкого озброєння на даних напрямках.

Нагадаємо, аналітики Інституту вивчення війни заявили, що Збройні сили України продовжують наступати у районі Бахмута Донецької області, а також на заході Запорізької області. Сили оборони України закріплюються на нових рубежах.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.09.2023 14:17