Фото: Генеральний штаб ЗСУ

Українські військові наступають на двох напрямках: в ISW проаналізували ситуацію на фронті

Збройні сили України продовжують наступати у районі Бахмута Донецької області, а також на заході Запорізької області. Сили оборони України закріплюються на нових рубежах.

Про це йдеться у новому звіті американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

Аналітики цитують заяву Генерального штабу ЗСУ від 20 вересня про те, що українські військові продовжили наступальні дії та завдали значних втрат російській живій силі та техніці на Мелітопольському напрямку (захід Запорізької області). Також там вказували, що ЗСУ продовжують наступальні дії на Бахмутському напрямку та консолідуються на нових закріплених рубежах.

Також в Інституті вивчення війни посилаються на заяву Міністерства оборони Великої Британії, вказуючи, що українські сили взяли під контроль позиції у Кліщіївці (7 км на південний захід від Бахмута) та Андріївці (10 км на південний захід від Бахмута), а передислокація російських повітряно-десантних сил із Бахмуту на Запорізьке послабила російську оборону довкола Бахмута.

Експерти ISW зауважують, що раніше підрозділи російської 83 окремої десантно-штурмової бригади діяли в районі Запорізької області, однак тепер частину цього підрозділу передислокували з Бахмута.

Також наводяться слова прес-секретаря Східного угруповання військ ЗСУ капітана Іллі Євлаша, що українські війська готують оборонні позиції перед поновленням настання російських окупантів на Куп'янсько-Лиманському напрямку.

Нагадаємо, у ЗСУ пояснювали, що звільнення села Кліщіївка у Донецькій області є важливим елементом для подальшого контрнаступу військових. Деокупація населеного пункту дозволила українським захисникам отримати контроль над логістичними маршрутами окупантів, які забезпечують Бахмут.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.09.2023 07:59