Фото: Генштаб

Українські військові прорвали лінію оборони росіян на Запоріжжі: ISW показав карту

Українські військові продовжили контратаки на заході Запорізької області та досягли успіху поблизу ВербовогоЩонайменше чотири українські роти зі значною кількістю бронетехніки увірвалися на позиції росіян на лінії Роботине-Вербове після масованого артилерійського обстрілу.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

За словами аналітиків, з геолокаційних записів видно, як російський безпілотний літальний апарат завдає ударів по українських військових, які перебувають в окопі на захід від Вербового. Це свідчить про те, що, ймовірно, окупанти вже не контролюють окопи, які розташовані приблизно на відстані одного кілометра на захід від Вербового.

"Представник адміністрації Запорізької області Володимир Рогов заявив 26 вересня, що, за його даними, щонайменше чотири українські роти зі значним числом бронетехніки прорвалися на позиції російських збройних сил на лінії між Роботиним і Вербовим після інтенсивного артилерійського обстрілу. Російський військовий блогер зазначив, що українські збройні сили вже перейшли мінні поля і протитанкові укріплення, відомі як "зуби дракона", на лінії між Роботиним і Вербовим. Він також підкреслив, що атаки ЗСУ, ймовірно, були неминучими в цій ситуації", — йдеться у звіті.

Також воєнкори окупантів повідомляють про інтенсивні взаємні обстріли, що роблять небезпечними наземні дії біля Вербового і Роботиного. Крім цього російське військове командування в Москві, за інформацією ISW, скасувало плани передислокації російської 106 дивізії ПДВ у район Роботино для допомоги діючим там зараз 7 і 76 дивізіям ПДВ.

ЗСУ прорвали лінію оборони окупантів біля Вербового

Інфографіка: ISW

Нагадаємо, що бійці Збройних сил України досягли околиць села Новопрокопівка на Запоріжжі. Росія ж терміново перекидає сили в Токмак, але командування окупантів все ж не укомплектувало багатоешелоновану оборону на Півдні України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.09.2023 07:26