Фото: Генштаб ЗСУ

Українські військові відновили втрачені позиції під Харковом, — ISW

Збройні сили України відновили втрачені раніше позиції у напрямку Липців Харківської області. Тривають бої у Вовчанську.

Про це повідомили аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

"Українські сили нещодавно відновили втрачені позиції в напрямку Липців (на північ від Харкова) на тлі тривалих боїв на півночі Харківської області 11 червня", — зазначили в Інституті.

Аналітики наголосили, що геолокаційні кадри, опубліковані 10 червня, показують, що українські сили відновили позиції вздовж дороги O-212553 Липці-Харків на південний схід від Глибокого. 

"Міноборони Росії та кілька російських військкорів стверджували, що українські сили контратакують у напрямку Липців, зокрема поблизу Глибокого, що узгоджується з наявними геолокаційними доказами", — зауважили у ISW.

До того ж фахівці додали, що російські та українські джерела також повідомляли про продовження бойових дій у Вовчанську, зокрема в районі Вовчанського агрегатного заводу, а також біля Тихого та Вовчанських Хуторів (обидва на схід від Вовчанська).

Нагадаємо, заступник командира батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" 92 окремої штурмової бригади імені кошового отамана Івана Сірка Олесь Маляревич заявляв, що російські загарбники намагаються відновити втрачені позиції на Харківському напрямку. Для цього вони намагаються тиснути з використанням нових підрозділів. Зокрема, в район Вовчанська підтягнули мотострілецький полк.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.06.2024 07:37