Фото: Facebook Валерій Залужний

Українські військові у День знань звернулися до школярів: Залужний опублікував зворушливе відео

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний привітав школярів з Днем знань. Він адресував учням звернення від українських військових.

Привітання Валерій Залужний опублікував у Facebook. Головнокомандувач наголосив на важливості навчання дітей навіть в умовах повномасштабного російського вторгнення. 

"Перше вересня. День знань. Початок ще одного навчального року в умовах повномасштабного російського вторгнення. Школярі та вчителі змушені підлаштовуватися до цих реалій. Але головне, що наші діти будуть навчатися. А наші вихователі, вчителі та викладачі — будуть навчати. Бо знання та культура — це те, що відрізняє нас від ворога. Це ті стовпи, на яких тримається сьогоднішній фронт і будуватиметься майбутнє нашої країни", — йдеться у привітанні.

Нагадаємо, 1 вересня у Офісі генерального прокурора розповіли про військові злочини окупантів проти українських дітей. Десятки тисяч дітей, які перебувають на тимчасово окупованих територіях, щодня переживають нові спроби "перевиховання" та русифікації. 

Правоохоронці зазначають, що за півтора року внаслідок російської агресії щонайменше 503 дитини загинуло, 1117 було поранено, відомо про понад 19500 примусово переміщених дітей. У кримінальних провадженнях зафіксовано руйнування понад 2700 навчальних та виховних закладів.

Тим часом 1 вересня у Києві повідомили про масове "замінування" навчальних закладів. Йдеться про середні школи розташовані столиці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Суспільство, 01.09.2023 12:26