Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

Українські воїни взяли полонених і завдали значних втрат окупантам на одному з напрямків фронту

Ворог продовжує докладати значних зусиль на Куп’янському та Покровському напрямках. Цієї доби кількість бойових зіткнень на всій лінії фронту збільшилася вже до 96.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

На Куп’янському напрямку ситуація напружена — на цей час маємо дев’ять бойових зіткнень неподалік п’яти різних населених пунктів. Бої у двох локаціях, біля Синьківки та Стельмахівки, ще продовжуються.

На Лиманському напрямку, у Серебрянському лісі та біля Макіївки, тривають три боєзіткнення. Ще чотири ворожих атаки сьогодні вже відбито.

Підтверджені сумарні втрати ворога на Куп’янському та Лиманському напрямках в особовому складі на цей час становлять 167 осіб вбитими та пораненими. Ще декілька загарбників потрапили у полон. Знищено танк, гармату, бойову броньовану машину, чотири автомобілі та 79 ворожих БпЛА. Дві артсистеми, три ББМ та два авто окупантів пошкоджено.

На Сіверському напрямку після обіду російські терористи скинули по дві авіабомби в райони Серебрянки та Спірного.

На Краматорському напрямку загальна кількість спроб ворога покращити тактичне положення зросла до п’яти. Атаки відбито. Ситуація контрольована.

На Покровському напрямку тривають дев’ять боєзіткнень у районах Новоолександрівки, Сокола, Воздвиженки та Євгенівки. Ще 29 атак на напрямку вже завершились. Ворог зазнає втрат у живій силі: безповоротні — 137, санітарні — 154. Також, близько півдесятка російських окупантів здалися в полон. Окрім того, наші воїни знищили три танки та ще стільки ж — пошкодили. Загальна інформація щодо ураженої військової техніки уточнюється.

На Курахівському напрямку загальна кількість боєзіткнень зросла до восьми. Всі ворожі атаки зупинено. Також російські терористи завдали авіаударів — били КАБами у райони Курахівської ТЕС, самого Курахового та Красногорівки, а некерованими авіаракетами — біля Костянтинівки.

На Придніпровському напрямку успішно відбито п’ять спроб загарбників витіснити наших військових з позицій на лівобережжі річки Дніпро.

На решті напрямків ситуація суттєвих змін не зазнала.

Нагадаємо, керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов заявив в інтерв’ю виданню The Philadelphia Inquirer, що "армагеддону" на фронті не відбуватиметься. Однак ситуація залишатиметься складною ще щонайменше місяць. Російські окупанти впродовж найближчого часу намагатимуться тиснути максимально.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.06.2024 22:55