Фото ілюстративне. Джерело: FanDay

Українських уболівальників покарали за "расизм": асоціації футболу виписали штраф у 20 тис. євро

Дисциплінарний комітет УЄФА покарав Асоціацію футболу України (УАФ) штрафами та частковим закриттям трибун через події в матчах відбору Євро-2024 проти Англії (1:1) та Італії (1:2).

Про це повідомили на офіційному сайті УЄФА.

За расистську поведінку українських уболівальників УАФ оштрафовано на 20 тисяч євро. Які саме прояви "расизму" використовували українці, в керівному органі європейського футболу не уточнили. В наступному номінально домашньому матчі збірної України — 14 жовтня у кваліфікації Євро-2024 проти Північної Македонії в Празі — частину трибун закриють.

Українська асоціація футболу заздалегідь має повідомити УЄФА, які сектори будуть закритими. При цьому кількість закритих місць — щонайменше 5 000.

Також УАФ заборонено продавати квитки своїм уболівальникам на найближчий виїзний матч. Додатково на 5 тисяч євро українську асоціацію оштрафували за використання фанатами піротехніки. Ще на 8 тисяч євро — за блокування громадських проходів.

Наступний домашній поєдинок у відборі до Євро-2024 Україна проведе 14 жовтня проти Північної Македонії. Ця гра відбудеться на стадіоні "Дженералі Арена" у Празі, який вміщає близько 19 тисяч глядачів. А наступну виїзну гру підопічні Сергія Реброва проведуть 17 жовтня проти Мальти.

До завершення кваліфікації Євро-2024 Україна ще зіграє номінально домашній поєдинок проти Італії, однак поки що невідомо, на якому стадіоні відбудеться матч.

Нагадаємо, що в останньому матчі відбору на Євро-2024 збірна Італії перемогла національну команду України з рахунком 2:1. Тепер наша збірна розташувалася на третій сходинці турнірної таблиці, поступаючись італійцям у додаткових показниках. А лідирує в нашій групі Англія.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 21.09.2023 11:37