Фото: Instagram Андрія Луніна

Український футболіст потрапив у команду сезону Ліги чемпіонів за версією авторитетного порталу

Український голкіпер мадридського "Реала" Андрій Лунін потрапив у символічну збірну сезону Ліги чемпіонів за версією порталу Sofascore. Показник голів, яким наш воротар запобіг у престижному турнірі, склав 2,12.

Зі збірною Ліги чемпіонів можна ознайомитись на сайті Sofascore.

У команду сезону Ліги чемпіонів потрапив голкіпер "Реала" Андрій Лунін. Він зіграв у восьми з 13 поєдинків, в жодному з яких його клуб не програвав. Середній бал Луніна від Sofascore у цих восьми матчах склав 7,58.

Варто зазначити, що протягом минулого сезону українець тричі попадав до збірної тижня Ліги чемпіонів від Sofascore. У восьми поєдинках сезону Андрій пропустив 10 голів (1,3 в середньому за матч), зробив 35 сейвів (4,4 в середньому за матч) та відбив одне з двох пенальті.

Андрій Лунін потрапив до збірної сезону Ліги чемпіонів

Інфографіка: Sofascore

Нагадаємо, український голкіпер Андрій Лунін провів у запасі увесь фінальний матч Ліги чемпіонів, в якому його "Реал" здолав дортмундську "Боруссію" з рахунком 0:2.

Андрій Лунін у сезоні-2023/2024 відстояв більшість матчів за "Реал". Загалом на його рахунку 12 "сухих" поєдинків за мадридську команду. У шести матчах плей-оф Ліги чемпіонів Лунін пропустив вісім голів. У чвертьфінальній серії пенальті проти "Манчестер Сіті" українець потягнув два пенальті від чинних володарів трофея.

Лунін також потрапив до попередньої заявки збірної України на Євро-2024. Підготовку до турніру українці розпочнуть у понеділок, 3 червня, товариським матчем проти Німеччини.

Нагадаємо, що 13 травня стало відомо, що український воротар мадридського "Реала" Андрій Лунін погодився продовжити угоду з "вершковими" до 2029 року. Футболіст готовий поборотися за місце в основі із зірковим голкіпером Тібо Куртуа.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 02.06.2024 15:55