Фото ілюстративне. Джерело: Pixabay

Україну накрив антициклон Mashal: як зміниться погода до кінця тижня

У середу, 14 серпня, Україну накрив антициклон Mashal. Він характеризується сонячною та безвітряною погодою із температурою повітря +24...+29°C.

Про це повідомила прес-секретарка "Укргідрометцентру" Наталія Птуха, пише "РБК-Україна".

За її словами він протримається над Україною до кінця робочого тижня. Водночас уже з 16 липня очікується відчутне підвищення температури.

"На нашу територію поширює вплив антициклон Mashal. Його конфігурація сягає від Скандинавії до Чорного моря. Це забезпечує нам погоду без опадів. Поки що в ньому повітряні потоки з північного заходу переважають. Тому і повітря в нас досить свіже і немає високих значень температури.А ось в п'ятницю вже буде певна перебудова", — розповіла експертка.

Так, 16 та 17 серпня вдень в Україні буде +27...+34°C. У суботу, 18 серпня, у південно-західних та південних областях місцями очікується сильна спека +35...+37°C.

"У неділю буде схожа ситуація", — додала Птуха.

Оскільки на вихідних вплив антициклону знизиться, то на території України подекуди виникатиме хмарність і підвищуватиметься температура.

"Фронтальні системи із заходу можуть надходити й, відповідно, провокувати короткочасні грози у Західних областях на вихідних", — зазначила експертка.

Нагадаємо, 21 липня цього року у світі зафіксували найспекотніший день за всю історію спостережень. Середня глобальна температура приземного шару повітря в неділю досягла 17,09°C.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 14.08.2024 20:02