Колаж TrueUA

Україну охоплювала повітряна тривога: чому лунали сирени (мапа)

В Україні 30 березня оголошували масштабну повітряну тривогу. Існувала загроза застосування балістичного озброєння.

Про це повідомили Повітряні сили Збройних сил України.

"Тривога в областях пов'язана із загрозою застосування балістичного озброєння", — наголосили військові.

повітряна тривога 30 березня

Мапа з сайту alerts.in.ua

Оновлено 13:40

Відбій загрози застосування балістичного озброєння.


Оновлено 12:55

Ракети на Ізюм!


Оновлено 12:46

Ракета з Півдня на Миколаївщину, Кіровоградщину.


Оновлено 12:35

Військові попередили, що ворожа ракета на Миколаївщині, тримає курс на північний захід.


Оновлено 11:53

Очільник Запорізької ОВА Іван Федоров заявив, що існує загроза ударів швидкісних ракет по Запорізькій області та іншим областям України, де оголошено повітряну тривогу.

Зауважимо, раніше керівниця Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк попереджала, що Російська Федерація накопичила "Циркони" та може продовжити точковий ракетний терор України з акцентом на Київ. Такі удари завдаються ворогом переважно з південного напрямку. До того ж, за словами Гуменюк, у росіян є накопичення декілька десятків подібних ракет у Криму і "вони можуть продовжувати час від часу точковий терор з акцентом, у тому числі на столицю".

Нагадаємо, за даними Повітряних сил Збройних сил України, вночі 30 березня рашисти здійснили пуски 12 ударних БпЛА Shahed-136/131, дев’ять із них було знищено підрозділами мобільних вогневих груп Сил оборони України. 

Водночас у Силах оборони Півдня уточнили, що в Дніпропетровській області уламки збитого безпілотника впали на території елеватора. Спалахнула пожежа,  яку вогнеборці оперативно ліквідували. Критичних руйнувань та постраждалих не зафіксовано.

До того ж вночі 30 березня війська країни-агресорки атакували Полтавську область дронами-камікадзе типу "Шахед". В регіоні зафіксовано декілька влучань.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.03.2024 11:25