Фото: Херсонська ОВА

"Укрпошта" почала розсилати повістки у Херсонській області

Повістки з вимогою з'явитися до територіальних центрів комплектувань почали розсилати через пошту у Херсонській області. Військовозобов'язаний зобов'язаний з'явитися до військкомату протягом 14 днів з моменту отримання такого запрошення.

Про це у Telegram-каналі повідомила Херсонська обласна військова адміністрація.

Заступниця начальника Херсонської ОВА Ольга Малярчук провела нараду з заступником начальника обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Олександром Самотеєм й директором з розвитку мережі Миколаївського та Херсонського регіонів АТ "Укрпошта" Володимиром Очеретнюком. Йшлося про механізм формування та надсилання повісток сформованих за допомогою Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів.

Повістки підписані електронними підписами начальників територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, а також містять унікальний електронний ідентифікатор у вигляді QR-коду. Вони друкуються "Укрпоштою" та надсилаються за домашніми адресами військовозобов'язаних. Якщо він не з'являється, його притягують до адміністративної відповідальності, а ТЦК передає дані до поліції для розшуку особи.

"Розсилання повісток "Укрпоштою" є законною процедурою, що має забезпечити своєчасний виклик військовозобов'язаних до військкоматів та покращити мобілізаційну кампанію", — йдеться у заяві заступниці начальника Херсонської ОВА Ольги Малярчук.

Раніше голова "Укрпошти" Ігор Смілянський повідомив, що повістки, які надсилатиме "Укрпошта" громадянам, нічим не відрізнятимуться від судових документів під час розсилки. Це матиме вигляд звичайного рекомендованого листа, який одержувач отримує під підпис.

Раніше повідомлялося, що згідно з пояснювальною запискою Мінекономіки, планується друкувати 300 тисяч повісток на місяць. Міністерству фінансів доручено виділити кошти з резервного фонду державного бюджету.

Централізований друк повісток здійснюватиме Міноборони або державні підприємства, які мають стратегічне значення для економіки та безпеки держави (в поліграфічній галузі), на підставі договорів, укладених між відомством, призначеним оператором поштового зв’язку та відповідними державними підприємствами.

Нагадаємо, декілька днів тому стало відомо, що уряд виділив понад 71 мільйон гривень на централізований друк 900 тисяч повісток до кінця 2024 року. Їх розсилатимуть військовозобов'язаним та резервістам засобами поштового зв'язку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 30.09.2024 21:24