Фото: "Укрзалізниця"

"Укрзалізниця" втрапила у скандал через квитки російською мовою

Національний залізничний перевізник потрапив у мовний скандал. Так, одна із пасажирок "Укрзалізниці" помітила, що на квитку інформація написана російською та англійською мовами. 

Про це повідомила Катерина Чепура у Facebook.

Жінка опублікувала посадочний документ із Перемишля до Львова, в якому інформацію для пасажирів написали російською. Українською мовою про корисні контакти вирішили не повідомляти.

"Все для російськомовних і англомовних пасажирів…Нам, українцям, не потрібен номер контактцентру... і так "паймьом", — обурилася жінка.

Фото: Facebook Катерини Чепури

На інцидент відреагував уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь. Він заявив, що розпочав заходи державного контролю за застосуванням державної мови "Укрзалізницею".

"З відкритих джерел нам стало відомо про випадок застосування недержавної мови на пасажирських залізничних квитках без жодного перекладу інформації українською. Це серйозне порушення мовного закону з боку "Укрзалізниці", — заявив омбудсмен.

Він зазначив, що вже було підписано наказ про здійснення державного контролю за застосуванням державної мови "Укрзалізницею".

Нагадаємо, раніше в Одесі дві жінки напали на вуличних музикантів через те, що вони виконували українські пісні. Це все відбувалося у присутності поліцейських.

Також народний депутат від "Слуги народу" Максим Бужанський потрапив у мовний скандал. Він словесно накинувся на ведучого, який попросив його розмовляти в прямому ефірі українською мовою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 25.07.2023 22:16