Фото: segodnya.ua

Скандальний депутат від "Слуги народу" накинувся на журналіста через українську мову

Народний депутат від "Слуги народу" Максим Бужанський потрапив у мовний скандал. Він словесно накинувся на ведучого, який попросив його розмовляти в прямому ефірі українською мовою.

Ще 29 травня Бужанський у Telegram опублікував допис, в якому повідомив, що проголосував "проти" встановлення Дня пам'яті та перемоги над нацизмом.

"За перенос Дня Победы с 9 мая на 8-е голосовал красной. Без меня", — написав він.

Журналіст каналу "Київ" хотів обговорити з нардепом його позицію щодо встановлення восьмого травня Днем пам'яті та перемоги над нацизмом, привітавши його національним гаслом "Слава Україні".

Своєю чергою Бужанський відмовився відповісти "Героям Слава", натомість сказав "Да, Слава Украине".

Згодом ведучий попросив його перейти на українську мову, адже народний обранець почав відповідати російською на запитання зі студії.

Бужанський відповів, що "вы можете попросить меня о чем угодно, но я буду говорить так, как мне удобно".

Водночас Бужанський послався на Конституцію: мовляв, там зазначено, що "держава гарантує свободу й розвиток інших мов". Також він наголосив, що нібито "половина украинцев русскоязычные".

Свій діалог з ведучим він завершив фразою, що йому "не о чем разговаривать" з ведучим та пішов.

Нагадаємо, в Одесі стався черговий мовний скандал. Російськомовного правоохоронця та його керівника через конфлікт із відвідувачем відсторонили від виконання службових обов’язків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 01.06.2023 11:59