Фото: Facebook Рустема Умєрова

Умєров анонсував нові викриття схем у Міноборони

У Міністерстві оборони активно працюють над відкриттям кримінальних справ щодо схем у відомстві. Наразі очищення системи від недоброчесних учасників пріоритетом Міноборони.

Таку заяву у Facebook зробив міністр оборони України Рустем Умєров. Посадовець наголосив, що зміни у Міністерстві оборони будуть помітні дедалі частіше. За словами Умєрова, на повну запрацював внутрішній аудит Міністерства оборони та оновлена генеральна інспекція Міноборони.

"Вони вже виявили багато порушень — за останні чотири місяці більш ніж на 10 мільярдів порушень, вчинених раніше. Жорстко реагуємо на всі випадки. Тісно співпрацюємо з правоохоронцями та спеціальними службами", — сказав очільник Міноборони.

Умєров також нагадав, що у грудні Служба безпеки разом з Міноборони ліквідували схему на закупівлі боєприпасів для ЗСУ на майже півтора мільярда гривень.

"Це те, про що ми можемо говорити публічно. Далі будуть ще новини", — заявив він.

Також Міноборони працюватиме над системним розв'язання проблеми — шляхом впровадження закупівель за стандартами НАТО. Це впровадять з урахуванням того, щоб не зашкодити безперервним постачанням зброї та тилового майна ЗСУ.

"Є вже конкретні результати. За чотири місяці вдалося заощадити за всіма тиловими закупівлями приблизно 3,5 мільярда гривень. Це орієнтовно 20% від запланованої суми закупівель", — заявив Умєров.

Раніше повідомлялось, що Міноборони запобігло неефективному витрачанню 11,7 мільйона гривень на закупівлі навушників спеціальних. Це вдалося виявити завдяки проведенню аудиту внутрішньою службою.

Також з'явилась інформація, що починаючи з травня Міноборони почало повертати деякі свої закупівлі в систему Prozorro. Таким чином вдалося заощадити близько п'яти мільярдів гривень державного бюджету.

Нагадаємо, на платформі державних закупівель Prozorro 30 серпня з'явився черговий скандальний тендер на суму майже 17 мільйонів гривень. Замовником виступило державне підприємство "Мультимедійна платформа іномовлення України".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 08.01.2024 22:38