Фото: Facebook Рустема Умєрова

Умєров підбив підсумки зустрічі у форматі "Рамштайн": яка її головна мета

Міністр оборони України Рустем Умєров підбив перші підсумки зустрічі у форматі "Рамштайн". Союзники домовились започаткувати ініціативу створення Capabilities Coalition (Коаліція спроможностей). 

Про це Умєров написав на своїй сторінці у Facebook. Він наголосив, що головна мета цього "Рамштайну" — підготовка Сил оборони України майбутнього. 

Для цього Міністерство оборони визначило п’ять кластерів, які потребуватимуть першочергової уваги: 

  • протиповітряна оборона;
  • артилерія;
  • авіація;
  • ВМС;
  • бронетехніка.

Умєров також закликав партнерів продовжувати підтримувати Україну та окреслив пріоритетні потреби. Своєю чергою союзники вкотре підтвердили свої зобовʼязання щодо підтримки України.

"Вдячний учасникам за непохитну підтримку України. Наша армія навіть після дев’ятнадцяти місяців запеклих боїв залишається високомотивованою, і український народ не має наміру здаватися", — додав міністр оборони.

Зустріч "Рамштайн" 19 вересня: що відомо

У вівторок, 19 вересня, у Німеччині відбулася чергова зустріч союзників України у форматі "Рамштайн". Це вже п'ятнадцята зустріч союзників, на якій узгоджують постачання майбутньої допомоги Україні. Перша зустріч відбулася рік тому — 26 квітня 2022 року.

У переговорах вперше брав участь новий міністр оборони України Рустем Умєров. Водночас міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус не приїхав через коронавірус. Діагноз міністру поставили напередодні ввечері.

Після засідання глава Пентагона США Ллойд Остін та голова об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі провели брифінг.

На засіданні партнери обговорили допомогу Україні. Зокрема, серед пріоритетів було постачання зброї, яка терміново необхідна для звільнення окупованих територій. США вкотре наголосили, що готові підтримувати Україну стільки, скільки потрібно. Як і інші країни-учасники "Рамштайну".

Нагадаємо, Україна отримає від Німеччини черговий пакет військової допомоги. До нього, серед іншого, увійшли дві сотні броньованих машин MRAP.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.09.2023 22:53