Виступ Рустема Умєров під час створення морської коаліції. Джерело: Facebook-сторінка Рустема Умєрова

Умєров розповів, чим допоможе Україні створення морської коаліції

Велика Британія надає Україні два мінні тральні кораблі класу Sandown, 23 швидкісні катери та 20 дволанкових гусеничних всюдиходів Bandvagn BvS 10 (Viking).

Про це повідомив міністр оборони України Рустем Умєров.

"Вдячний колегам із Великої Британії та Норвегії за лідерство у створенні Коаліції морських сил і засобів на підтримку України", — наголосив він.

Міністр додав, що, розвиваючи цю коаліцію, Україна і союзники зможуть запобігти втручанню Росії у свободу судноплавства та посилити захист морських шляхів, зокрема, зернового коридору.

"Наша перемога залежить від технологічної переваги над ворогом. Росія не повинна почуватися в безпеці в жодній частині Чорного моря", — зауважив Рустем Умєров.

За його словами, Україна довела, що може завдати значної шкоди агресору на морі, адже має потужний потенціал розвитку технологій у ракетній та військово-морській галузі.

"Разом із нашими партнерами ми можемо розвивати морську авіацію, надійну берегову оборону й інші спільні потужності. Серед першочергових завдань — зробити узбережжя Чорного моря безпечним від морських мін. Морська безпека в Чорному морі є опорою регіональної та глобальної безпеки", — підсумував Рустем Умєров.

Нагадаємо, декілька днів тому міністр оборони заявив, що керівництво держави готує план заходів на 2024 рік, які допоможуть деокупувати Кримський півострів і назавжди вигнати звідти російських загарбників. За його словами, Україна змогла досягнути успіху в Чорному морі, навіть попри відсутність потужного флоту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.12.2023 22:20