Фото: Міноборони

Умєров звільнив двох заступників Буданова та планує провести масштабні кадрові "чистки", — ЗМІ

Міністр оборони Рустем Умєров звільнив двох заступників начальника Головного управління розвідки Кирила Буданова. Зокрема, своїх посад лишилися Віктор Зайцев та Ігор Остапенко.

Про це повідомила "Українська правда" з посилання на власні джерела у Міноборони.

Відтак, як запевнив співрозмовник видання, заступників Буданова було звільнено ще минулого тижня. Проте із головою ГУР Будановим таке рішення не узгоджувалося.

Однак інше джерело УП наголошує, що на цьому кадрові змінили не закінчаться, адже очільник оборонного відомства планує провести масштабні "чистки" у відомстві та має намір звільнити або вже звільнив близько 20 генералів та високопосадовців. Головна причина кадрових перестановок — "неефективність, совковий підхід та відсутність результатів у роботі за напрямками".

У виданні зауважили, що у так званому "чорному списку" на звільнення перебувають: пʼять заступників міністра, держсекретар Міноборони та начальник штабу Командування Сил безпілотних систем Роман Гладкий.

Нагадаємо, 5 вересня відбулося велике перезавантаження українського уряду. Верховна Рада підтримала призначення очільників дев'ятьох міністерств.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.09.2024 17:25