Фото ілюстративне зі соцмереж

Унаслідок нічного удару рашистів декілька населених пунктів Полтавщини залишилися без світла, — Міненерго

Під час нічної атаки в середу, 1 листопада, російські війська завдали удару по об'єктах енергетичної інфраструктури в Полтавській області. Внаслідок атаки три населені пункти залишилися без світла.

Про це повідомило Міністерство енергетики України на своїй Facebook-сторінці.

"Уночі ворог завдав удару по об'єктах енергетичної інфраструктури в Полтавській області", — йдеться в повідомлені.

Внаслідок пошкоджень лінії електропередачі знеструмлено три населених пункти – відключено 10 юридичних і майже 500 побутових споживачів.

Окрім того, через обстріли на Донеччині знеструмлювалося 17 населених пунктів. На Чернігівщині внаслідок артобстрілу з-за кордону та пошкодження ліній електропередачі відключалися понад 1 000 споживачів. На Сумщині через обстріли знеструмлено 3 270 споживачів.

"Також без світла залишається частина споживачів у Дніпропетровській, Запорізькій, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях. У Нікополі на Дніпропетровщині через обстріли є відключені від газопостачання домогосподарства", — додали в Міненерго.

Там додали, що ремонтні бригади працюють там, де це дозволяє безпекова ситуація. Загалом за добу енергетики заживили майже 34,6 тисячі споживачів. Більшість із них –  у Донецькій області.

Нагадаємо, що речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат раніше заявив, що під час нічної атаки по території України російські загарбники робили акцент на Полтавській області. Атакували в декілька хвиль, виходили дрони групами, потім розділялись поштучно та фактично пролітали аж до західних регіонів, декілька дронів зафіксували навіть на заході України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.11.2023 13:05