Фото ілюстративне. Джерело: armyinform.com.ua

Уночі на територію Білорусі залетіли три "шахеди": один із них збили, — "Гаюн"

У ніч на неділю, 20 жовтня, з України до Білорусі залетіли три російські дрони-камікадзе типу "Шахед". Один із них збили білоруські засоби протиповітряної оборони над Єльським районом Гомельської області.

Про це повідомили представники моніторингової групи "Беларускі Гаюн". Там зазначили, що перший "шахед" зайшов через Комарин близько 00:38 і близько 00:40 вже полетів на Прип'ять.

Наступний "Шахед" залетів із Житомирської області близько 01:12 і рухався в напрямку Лельчиць. Через декілька хвилин він змінив курс і попрямував у бік Мозиря.

За даними аналітиків, орієнтовно о 01:25 дрон збили білоруські засоби ППО над Єльським районом Гомельської області. Вибух чули одразу в декількох навколишніх населених пунктах.

У той момент у небі над Гомельською областю перебував і винищувач військово-повітряних сил Білорусі, який вилетів із Барановичів близько 01:10 і до 02:30 повернувся на базу.

"Беларускі Гаюн" додав, що загалом, за інформацією Повітряних сил ЗСУ, за ніч до Білорусі полетіли та не повернулися два БпЛА.

"Найімовірніше, другим БпЛА, який міг зайти та зникнути в Білорусі, став "шахед", який згодом помітили на півночі Київської області близько 01:32", — припустили в моніторинговій групі.

Де літали російські дрони в Білорусі 20 жовтня

Джерело: "Беларускі Гаюн"

Нагадаємо, у Повітряних силах Збройних сил України інформували, що в ніч на 20 жовтня війська країни-агресорки атакував Україну балістичними ракетами та дронами. У низці областей працювала протиповітряна оборона.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.10.2024 18:18