Фото: Генштаб ЗСУ

Уночі окупанти атакували Україну ракетами і "шахедами": які ворожі цілі збила ППО

У ніч на четвер, 12 вересня, російська армія атакувала Україну ракетами різних типів та ударними безпілотниками типу "Шахед". Сили протиповітряної оборони збили 44 ворожих дрони.

Про це у Telegram-каналі повідомляють Повітряні сили Збройних сил України.

Військові зазначили, що вночі радіотехнічними військами Повітряних сил було виявлено та здійснено супровід 69 засобів повітряного нападу противника (станом на 9:00). Окупанти вдарили по Чернігівщині двома балістичними ракетами "Іскандер-М" із Курської області та однією керованою авіаційною ракетою Х-59/69 із Брянської області, двома крилатими ракетами Х-22/32 із літаків Ту-22М3 (з повітряного простору над акваторією Чорного моря в напрямку острова Зміїний), 64 ударними БпЛА типу Shahed (райони пусків: Курськ, Єйськ — РФ, Чауда — Крим).

"Повітряний напад противника відбивали авіація, зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи та підрозділи РЕБ Сил оборони України. В результаті протиповітряного бою збито 44 ударних БпЛА. Три ворожі безпілотники полетіли назад у Росію, ще чотири — локаційно втрачені на території України. Інформація про постраждалих та руйнування не надходила", — йдеться у зведенні Повітряних сил.

Військові підкреслили, що станом на 09:00 чотири ударні БпЛА залишаються в повітряному просторі України, йде бойова робота.

"Завдяки активній протидії Сил оборони, більшість ворожих ракет не досягла бажаних цілей. Протиповітряна оборона працювала у Київській, Херсонській, Хмельницькій, Черкаській, Сумській, Дніпропетровській, Кіровоградській, Запорізькій та Полтавській областях", — додали у Повітряних силах ЗСУ.

У ніч на четвер, 12 вересня, російська армія атакувала Україну ракетами різних типів та ударними безпілотниками типу "Шахед"

Інфографіка: Повітряні сили ЗСУ

Нагадаємо, у ніч на 12 вересня російські окупанти масовано вдарили по Конотопу Сумської області. Внаслідок ворожої атаки інфраструктура міста зазнала значних пошкоджень, є поранені.

За даними КМВА, у четвер вночі російські загарбники у декілька хвиль атакували Київ ударними безпілотниками типу "Шахед". Сили протиповітряної оборони збили усі ворожі дрони ще на підступах до столиці.

Станом на ранок 12 вересня російські загарбники вивели в акваторію Чорного моря бойовий корабель. Він є носієм крилатих ракет "Калібр".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.09.2024 09:42