Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Уночі "шахеди" атакували чотири області України: Повітряні сили розповіли про знищення БпЛА

У ніч на понеділок, 18 грудня 2023 року, російські окупанти атакували Україну п’ятьма ударними безпілотниками типу Shahed. Вони прилетіли з району Приморсько-Ахтарськ (Росія).

Про це повідомила прес-служба Повітряних сил Збройних сил України.

"Усі безпілотники збито мобільними вогневими групами Повітряних сил і Сил оборони України в межах Миколаївської, Дніпропетровської, Вінницької та Хмельницької областей", — йдеться в повідомленні.

Інфографіка: Повітряні сили ЗСУ

Інфографіка: Повітряні сили ЗСУ

У низці областей України вночі оголошували повітряну тривогу. Військові попереджали про проліт безпілотників і ракетну загрозу. За даними Повітряних сил, перша група БпЛА рухалася з Київської області через Житомирську у західному напрямку, а друга – західним напрямком.

Раніше речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат повідомив, що інтенсивність ударів по Україні стала індикатором запасів "шахедів" у Росії. До того ж окупанти отримують дозовані постачання безпілотників від Ірану.

Він також додав, що попередньої ночі російські окупанти випускали по Україні дрони-камікадзе саме іранської розробки. Під ударами опинилися Херсон і Старокостянтинів Хмельницької області.

Нагадаємо, що в ніч на 17 листопада 2023 року російські окупаційні війська атакували крилатою ракетою "Іскандер-К", керованою авіаційною ракетою Х-59, а також 20-ма ударними безпілотниками типу Shahed. Жоден повітряний засіб не досягнув мети.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.12.2023 07:36