Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

"Шахеди" рухаються у західному напрямку: Повітряні сили повідомили про загрозу (мапа)

У неділю ввечері, 17 грудня, російські терористи атакують територію України. Ворожі "шахеди" рухаються на Захід нашої держави.

Про це повідомляють Повітряні сили Збройних сил України.

За даними військових, росіяни запустили ударні безпілотники з південного напрямку. Повітряні сили наголосили, що "шахед" на Черкащині рухається у західному напрямку. Згодом військові повідомили, що ударні ворожі БпЛА рухаються у північно-західному напрямку через Вінницьку область.

Оновлено. За даними Повітряних сил, станом на 22:56 ударні ворожі БпЛА змінили напрямок руху:

  • перша група рухається у напрямку Білої Церкви;
  • друга група продовжує рух у Вінницькій області з курсом на Захід.

Станом на 22:55 мапа повітряних тривог має такий вигляд:

Мапа: alerts.in.ua

Раніше речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат повідомив, що інтенсивність ударів по Україні стала індикатором запасів "шахедів" у Росії. До того ж окупанти отримують дозовані постачання безпілотників від Ірану.

Нагадаємо, що в ніч на 17 грудні російські окупаційні війська атакували крилатою ракетою "Іскандер-К", керованою авіаційною ракетою Х-59, а також 20-ма ударними безпілотниками типу Shahed. Жоден повітряний засіб не досягнув мети. В результаті бойової роботи збито 20 "шахедів" і одну керовану авіаційну ракету Х-59. Крилата ракета "Іскандер-К" — не досягнула своєї цілі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.12.2023 22:58