Фото: kyivcity.gov.ua

Уряд Італії зробив заяву щодо дозволу Україні бити по Росії західною зброєю

В уряді Італії відреагували на ініціативу генерального секретаря Північноатлантичного альянсу Єнса Столтенберга скасувати заборону на використання західної зброї для завдання ударів по військових об’єктах в Росії.

Про це повідомляє агенція ANSA.

Зокрема, міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні заявив, що зброя його держави, яка постачається Україні, має використовуватися лише всередині країни.

"Вибір Києва — це вибір Києва. Ми не відправимо італійського солдата в Україну, а військові інструменти, надіслані Італією, використовуються всередині України, ми працюємо заради миру. Повідомлення, які надходять з Росії, також провокують гібридну війну, яка ведеться, але ми завжди повинні працювати заради миру та послаблення", — наголосив Антоніо Таяні.

Водночас віце-прем’єр Італії, лідер консервативної партії "Ліга" Маттео Сальвіні також підтримав Таяні та виступив проти скасування заборони.

"Італія ні з ким не воює, і якщо допомогти Україні у військовому плані було правильно, то при цьому не може бути й мови про зняття заборони на нанесення Києвом ударів по військових об’єктах у Росії. Ми хочемо миру, а не передпокою третьої світової війни", — сказав Сальвіні.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський заявив, що країни Заходу зволікають з наданням дозволу на удари їхньою зброєю з боку України по території Російської Федерації через страх перед ядерною ескалацією. Проте російський диктатор не піде на такий крок через власне самозбереження.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 26.05.2024 17:39