Фото ілюстративне зі соцмереж

Уряд ухвалив постанову щодо зменшення паперового навантаження на ТЦК: що зміниться

У середу, 10 липня, Кабінет міністрів України ухвалив постанову щодо зменшення паперового навантаження на територіальні центри комплектування та соціальної підтримки (ТЦК і СП) та централізованого друку повісток. Нововведення допоможуть оптимізувати процеси військового обліку.

Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони України.

Так, Міністерство оборони та Генеральний штаб ініціювали зміни до порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації в особливий період.

Які зміни передбачає дана постанова

Відтепер ТЦК зможуть формувати повістки за допомогою Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів, що суттєво спрощує та прискорює процедуру. Раніше операторам ТЦК доводилося вручну виписувати повістки, що займало багато часу та ресурсів. Відтепер цей процес стає централізованим. Зокрема:

  • повістки можна сформувати та видрукувати за допомогою реєстру "Оберіг";
  • оператори ТЦК зможуть підписувати повістки за допомогою кваліфікованого електронного підпису.

Ці нововведення дозволять зменшити паперове навантаження на ТЦК та оптимізувати процеси військового обліку, підвищивши їхню ефективність.

Варто зазначити, що спосіб оповіщення військовозобовʼязаних не змінився — повістки й надалі будуть вручатися особисто або надсилатися поштою.

Нагадаємо, недавно заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко повідомляла, що на теперішній момент робота із впровадження в Україні електронних повісток військовозобов'язаним не ведеться, адже для цього необхідно ухвалити відповідне законодавство.

Також повідомлялось, що Кабінет міністрів вніс зміни до Правил надання послуг поштового зв’язку щодо оповіщення призовників, військовозобов’язаних і резервістів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.07.2024 17:35