Фото: Telegram Шмигаля

Уряд виділив додаткові кошти на закупівлю дронів: Шмигаль назвав суму

Кабінет міністрів виділив додаткові кошти на купівлю дронів. Йдеться про понад 15 мільярдів гривень.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду 30 квітня.

"Сьогодні уряд виділяє додаткові 15,5 мільярда гривень для закупівлі дронів. Це додатковий ресурс до тих 43,3 мільярда гривень, які ми вже виділили на безпілотники в цьому році", — зазначив посадовець.

За його словами, кошти нададуть адміністрації Держспецзв’язку. Там займаються відповідними закупівлями.

Також Шмигаль поінформував, що за виділені гроші Силам безпеки та оборони будуть доставлені 300 тисяч дронів.

Виробництво дронів в Україні

У 2024 році Україна суттєво збільшила виробництво дронів. В української армії є безпілотники, які долають відстань понад тисячу кілометрів. За словами міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, цьогоріч виробництво дронів дальньої дії вдалось збільшити у десять разів порівняно з 2023 роком.

Варто зазначити, що раніше президент Володимир Зеленський заявляв, що Україна повинна стати настільки сильною й ефективною, аби Росія знала, що на кожен її удар буде відповідь, а для цього необхідно посилити виробництво вітчизняної зброї. 

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на прес-конференції 4 березня заявив, що Україна уже готова виробляти понад мільйон дронів

Своєю чергою заступниця міністра з питань стратегічних галузей промисловості Ганна Гвоздяр заявила, що до кінця 2024 року Україна може виготовити два мільйони дронів. Вітчизняні виробники безпілотників наразі щомісяця здатні виготовляти до 150 тисяч одиниць продукції. Проте, якщо буде додаткове фінансування — ця кількість може збільшитися.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.04.2024 17:44