Фото: ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

США нададуть Україні компоненти для виробництва дронів, — Держдеп

В межах нового пакету військової допомоги Україна отримає від Сполучених Штатів Америки компоненти для власного виробництва безпілотників.

Про це повідомляється на сайті Держдепу.

Зокрема, у пакеті допомоги на шість мільярдів доларів США передбачається надання "компонентів для підтримки українського виробництва БпЛА та інших можливостей".

Надання компонентів здійснюватиметься в межах ініціативи Ukraine Security Assistance Initiative (USAI).

"Цей пакет USAI підкреслює тверду й непохитну прихильність США до задоволення найнагальніших нагальних і довгострокових потреб України в потенціалі для боротьби з російською агресією в межах глобальної коаліції, яку ми створили разом із приблизно 50 союзниками та партнерами", — йдеться в повідомленні.

Варто зауважити, що днями також і Канада повідомила про виділення для України додаткового фінансування на постачання дронів та артилерійських снарядів. Зокрема, міністр оборони Канади Білл Блер оголосив про виділення трьох мільйонів канадських доларів (2,2 мільйона доларів) на виробництво дронів українською оборонною промисловістю. 

Нагадаємо, 26 квітня Сполучені Штати виділили ще один пакет військової допомоги Україні на мільярд доларів. Сили оборони отримають ракети для HIMARS, боєприпаси, системи протиповітряної оборони та інше озброєння.

Також 26 квітня Сполучені Штати Америки виділили Україні найбільший пакет військової допомоги. Його вартість становить шість мільярдів доларів, що дозволить США закуповувати зброю, яку виробляють американські підприємства.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.04.2024 23:15