Фото: Білл Блер / скріншот з відео

Канада виділяє гроші для України на дрони і боєприпаси: про яку суму йдеться

У п'ятницю, 26 квітня, Канада повідомила про виділення для України додаткового фінансування на постачання дронів та артилерійських снарядів. 

Про це повідомив міністр оборони Канади Білл Блер.

Під час засідання Контактної групи у форматі "Рамштайн" Блер оголосив про виділення 3 мільйонів канадських доларів (2,2 мільйона доларів) на виробництво дронів українською оборонною промисловістю.

"Це перший випадок, коли Канада робить безпосередній внесок у виробництво військових дронів в Україні, і ця пожертва буде зроблена у співпраці з Великою Британією", — заявив міністр оборони.

Канада також додатково внесе близько 13 мільйонів канадських доларів (9,5 мільйона доларів) на чеську ініціативу щодо закупівлі та постачання артилерійських боєприпасів для України — на додачу до вже анонсованих 40 мільйонів канадських доларів (29,4 мільйона доларів).

Білл Блер окремо зазначив, що Канада передасть Україні не 800, а 900 безпілотників SkyRanger, про постачання яких уперше оголосили в лютому цього року.

Канадські дрони SkyRanger: що про них відомо

SkyRanger — це багатоцільовий дрон. Його головний профіль — виявлення та ідентифікація цілей, що критично важливо.

Дрони мають вбудовані тепловізори, здатні перехоплювати сигнали на відстані до п'яти кілометрів, виявляти розташування телефонів і навіть ідентифікувати людей (до 10 цілей одночасно). Вони вважаються одними з найкращих у світі у своєму класі.

SkyRanger може працювати в автономному режимі — без зв'язку з оператором та орієнтуватися на місцевості без сигналів супутникової навігації, що вкрай важливо в умовах активного застосування росіянами систем РЕБ.

Що відомо про коаліцію дронів 

Організація країн, які беруть участь у виробництві і передачі дронів в рамках постачання зброї та обладнання в Україну для відбиття агресії Росії. Коаліцію утворено 17 лютого 2024 року. Учасниками коаліції наразі є: Латвія, Велика Британія, Україна, Швеція, Данія, Німеччина, Литва, Естонія, Нідерланди та Канада.

Нагадаємо, Нідерланди вже передають Україні безпілотники в рамках досягнутих раніше угод щодо коаліції дронів. Також союзники беруть активну участь у посиленні протиповітряної оборони нашої держави.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.04.2024 23:19