Тайсон Ф'юрі й Олександр Усик. Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Усик спростував заяви команди Ф’юрі щодо "зламаної щелепи"

Український боксер та чемпіон світу WBC, WBO, WBA та IBO у надважкій вазі Олександр Усик заперечив чутки про те, що екс-чемпіон Тайсон Ф'юрі зламав йому щелепу під час їхнього першого поєдинку у травні цього року. 

Як повідомляє Tribuna.com, на запитання щодо того, чи зламав йому щелепу Ф'юрі, українець відповів негативно. 

"Він не зламав мені щелепу. Ні, це не правда", — заявив Усик.

Раніше, а саме у травні, промоутер Ф'юрі Френк Воррен заявив, що Усик уникнув перелому щелепи. Дискомфорт, який відчував новоспечений абсолютний чемпіон світу в надважкій вазі після бою з Ф'юрі, був спричинений імплантом зуба.

"Ми не знаємо, як бій вплине на обидвох хлопців, тому що Усик мав такий вигляд, неначе брав участь у бійці. Йому наклали шви на око, його побили, думали, що зламали щелепу, але насправді це був імплант зуба, який завдав йому сильного болю", — зазначав він.

Бій-реванш Усик — Ф'юрі відбудеться 21 грудня у столиці Саудівської Аравії Ер-Ріяді. На ринг боксери вийдуть на місцевій Kingdom Arena. 

Відомо, що у першому поєдинку між боксерами, який пройшов у ніч проти 19 травня 2024 року, українець переміг британця роздільним рішенням суддів (115-112, 114-113, 113-114). Так, наприкінці дев'ятого раунду Усик серією ударів відправив суперника в нокдаун. Втім, поєдинок тривав усі 12 раундів, які передбачає регламент. 

Цією перемогою Олександр захистив пояси WBO, WBA, IBO та IBF, а також відібрав у Ф'юрі титул WBC. Усик став першим абсолютним чемпіоном світу в надважкому дивізіоні у XXI столітті.

До українця останнім "абсолютом" у надважкій вазі був Леннокс Льюїс, який здобув цей статус 1999 року. Британець здобув це звання, коли переміг Евандера Холіфілда. Тоді на кону стояли титули WBA, WBC та IBF. 

Нагадаємо, 25 жовтня Усик звернувся із закликом до кандидата в президенти Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа допомогти звільнити українських захисників з полону Російської Федерації. Боксер заявив, що, якщо Трамп настільки впевнений у своєму впливі на Путіна, то він міг би спробувати допомогти звільнити захисників "Азовсталі" й усіх українців з російського полону.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 26.10.2024 06:10