Фото: Facebook-сторінка Олександра Усика

Усика закликали відмовитись від чемпіонського пояса перед реваншем з Ф'юрі

Очільник промоутерської компанії Matchroom Boxing Едді Хірн закликав абсолютного чемпіона світу у надважкій вазі Олександра Усика відмовитися від титулу Міжнародної боксерської федерації (IBF).

Таку заяву Хірн зробив у коментарі talkSPORT Boxing. Менеджер Ентоні Джошуа прагне, щоб його підопічний бився з Даніелем Дюбуа за чемпіонський пояс IBF.

"Усику треба бути чесним. Ми хочемо, щоб він вийшов і чесно сказав, що не битиметься з Даніелем Дюбуа. Даніель є тимчасовим чемпіоном IBF і обов'язковим претендентом. Усику доведеться битися з ним", — сказав промоутер.

Едді Хірн також виклав власний план на розподіл поясів у надважкому дивізіоні.

"Усик отримав реванш із Ф'юрі. Думаю, що потенційно все може скластися так: Ей Джей і Дюбуа розіграють пояс IBF. Ф'юрі та Усик поборються за інші титули. Потім наступної весни, у травні чи квітні, переможці зійдуться і знову розіграють звання беззаперечного чемпіона", — йдеться у заяві Хірна.

Варто зазначити, що реванш Олександра Усика проти Тайсона Ф’юрі має відбутися 21 грудня.

Зауважимо, у ніч на 19 травня у Саудівській Аравії завершився поєдинок за звання абсолютного чемпіона світу з боксу у надважкій вазі між Олександром Усиком та Тайсоном Ф'юрі. Українець переміг британця розділеним рішенням суддів. Відтак, Олександр Усик захистив свої пояси WBA, WBO, IBF, IBO та виборов WBC, яким володіє британець.

Раніше повідомлялось, що український боксер Олександр Усик у бою з британцем Тайсоном Ф'юрі отримав травму, через яку реванш довелося перенести.

Нагадаємо, 20 травня колишній чемпіон світу у надважкій вазі Тайсон Ф'юрі проаналізував причини своєї поразки українському боксеру Олександру Усику. За його словами, винними у поразці треба вважати його команду. Британський боксер пояснив, що всі у його кутку були впевненими, що він перемагає за очками перед 12 раундом, тому Тайсон не спробував ризикнути, аби завершити бій достроково.

Також стало відомо, що абсолютний чемпіон світу у надважкій вазі Олександр Усик не планує завершувати професійну кар'єру найближчим часом. До цього конкретних розмов на цю тему у команді українця ніколи не підіймалися.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 08.06.2024 14:56