Фото: Офіс президента

Успіхи ЗСУ та плани прориву оборони рашистів: Зеленський провів засідання Ставки

У понеділок, 12 червня, президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки верховного головнокомандувача. Однією з тем обговорень стали успіхи бійців Збройних сил України на фронті та плани прориву оборони ворога.

Про це гарант повідомив під час відеозвернення.

"Бої жорсткі, але наш рух є, і це дуже важливо. Втрати у ворога саме такі, як нам потрібно. І хоч погода цими днями несприятлива  дощі наше завдання ускладнюють, але все одно міцність наших воїнів дає результат, і я дякую за це кожному, хто зараз у бою, кожному, хто підтримує наші бойові бригади на відповідних напрямках. Генерали Сирський і Тарнавський доповіли сьогодні про успіхи, які вже маємо, про те, у яких точках фронту потребуємо посилення та якими діями можемо зламати більше російських позицій", — розповів президент.

Також очільник держави подякував українським військовим за кожен український прапор, який зараз повертається на законне місце у селах на деокупованій території, та за поповнення обмінного фонду.

"Окремо вдячний за Бахмут  збільшуємо наш контроль на цьому напрямку",  зауважив гарант.

Гарант додав, що окремою темою на Ставці стала готовність укриттів по всій Україні, зокрема, і в Києві. Зеленський анонсував низку рішень з цього питання.

"Була на Ставці сьогодні й підсумкова доповідь щодо готовності та неготовності укриттів по всій країні, у найбільших містах і в Києві. Доповідали міністри Клименко, Камишін і Кубраков. Результати, м’яко кажучи, невтішні. На п’ятницю будуть підготовлені відповідні проекти рішень  і щодо тих, хто відповідальний, і щодо забезпечення належного рівня захисту для наших людей в усіх українських містах",  резюмував президент.

Нагадаємо, за даними заступниці міністра оборони Ганни Маляр українські військові за минулий тиждень на Бахмутському напрямку взяли під свій контроль 16 кілометрів територій.

Зауважимо, раніше Маляр повідомляла, що за минулий тиждень Збройні сили України звільнили сім населених пунктів. Це сталося в ході просування наших військ на Таврійському та Донецькому операційних районах. Посадовиця зазначила, що просування військ наступального угруповання склало 6,5 км. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.06.2023 22:56