Фото: Офіс президента України

Успішні переговори з Шольцом: Зеленський анонсував посилення оборонної підтримки (відео)

У понеділок ввечері, 11 вересня, президент України Володимир Зеленський вкотре звернувся до народу. Він, зокрема, повідомив про результативні домовленості з канцлером Німеччини Олафом Шольцом.

Відповідне відео з'явилось у Telegram Офісу президента.

"Є сьогодні хороша новина: готуємо посилення пакета оборонної підтримки від Німеччини. ППО, артилерія, техніка. Те, про що домовлялися з канцлером Шольцом. Те, про що сьогодні говорили з міністром закордонних справ Німеччини Бербок. Вона була з візитом в Україні. Зустрівся з нею сьогодні в Києві", — сказав президент.

Зеленський наголосив, що партнери чують потреби нашої держави, наших воїнів, захисту нашої енергетики. Він впевнений, що буде результат. 

"Рухаємось також і з іншими нашими партнерами, зокрема щодо ППО. Додаткові системи в Україні будуть", — додав глава держави.

Нагадаємо, Німеччина допоможе Україні підготувати енергосистему до можливих обстрілів російських загарбників узимку. Для цього союзники виділять нашій державі 21 мільйон доларів.

Раніше повідомлялось, що у понеділок, 11 вересня, новий міністр оборони України Рустем Умєров провів першу телефонну розмову з головою Пентагона США Ллойдом Остіном. Вони обговорили термінові потреби нашої держави.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.09.2023 21:55