Фото: Анналена Бербок / скріншот з відео

Німеччина виділить Україні гроші для підготовки до зими: названо суму

Німеччина допоможе Україні підготувати енергосистему до можливих обстрілів російських загарбників узимку. Для цього союзники виділять нашій державі 21 мільйон доларів.

Таку заяву на спільній прес-конференції з українським колегою Дмитром Кулебою зробила міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок. Вона нагадала, що лише торік росіяни здійснили 1500 ракетних атак на українські об'єкти енергетичної інфраструктури. І зараз Україна готується до зими, зміцнюючи електростанції.

"Росія явно планує нові атаки саме на осінь та зиму", — заявила очільниця німецького міністерства закордонних справ.

Нагадаємо, 6 вересня Володимир Зеленський провів Ставку верховного головнокомандувача, яку присвятили підготовці енергосистеми України до зими. Тоді очільник держави наголосив, що розробляється комплексний план захисту об’єктів критичної інфраструктури від усього, що може вигадати країна-терорист.

Зауважимо, раніше міністр енергетики України Герман Галущенко заявляв, що в Україні відключення світла взимку застосовуватимуть лише у разі значних пошкоджень через можливі російські обстріли енергосистеми. За його словами, енергосистема нашої країни буде готова до зими, є всі необхідні ресурси для того, щоб пройти опалювальний сезон без відключень електроенергії. У разі відсутності нових серйозних пошкоджень через обстріли не планується вводити обмеження в подачі електроенергії споживачам. Якщо і будуть відключення світла, то вони стануть наслідком атак на нашу енергосистему і матимуть тимчасовий характер.

До 1 жовтня 2023 року в Україні очікують повну готовність до опалювального сезону. Зараз триває підготовка та ремонтні роботи. За словами Олександра Кубракова, теплова частина в практично усіх ТЕЦ вже відновлена, тривають планові ремонтні роботи генеруючого обладнання.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.09.2023 17:35