Фото: Володимир Зеленський. Джерело: in.ua

"До зими особлива увага". Зеленський провів Ставку щодо енергосистеми України

Президент України Володимир Зеленський провів Ставку верховного головнокомандувача, яку присвятили підготовці енергосистеми України до зими.

Про це український президент повідомив у своїх соцмережах.

Він наголосив, що зараз розробляється комплексний план захисту об’єктів критичної інфраструктури від усього, що може вигадати країна-терорист.

На Ставці доповідали прем’єр-міністр Денис Шмигаль, віце-прем’єр-міністр Олександр Кубраков, а також представники всього енергетичного сектору, Держспецзв’язку, Генштабу й обласних військових адміністрацій.

"Ще є над чим працювати. Усі учасники процесу отримали конкретні завдання з конкретними термінами виконання. До цієї теми буде особлива увага", — наголосив Зеленський.

Нагадаємо, раніше міністр енергетики України Герман Галущенко заявляв, що в Україні відключення світла взимку застосовуватимуть лише у разі значних пошкоджень через можливі російські обстріли енергосистеми. За його словами, енергосистема нашої країни буде готова до зими, є всі необхідні ресурси для того, щоб пройти опалювальний сезон без відключень електроенергії. У разі відсутності нових серйозних пошкоджень через обстріли не планується вводити обмеження в подачі електроенергії споживачам. Якщо і будуть відключення світла, то вони стануть наслідком атак на нашу енергосистему і матимуть тимчасовий характер.

До 1 жовтня 2023 року в Україні очікують повну готовність до опалювального сезону. Зараз триває підготовка та ремонтні роботи. За словами Олександра Кубракова, теплова частина в практично усіх ТЕЦ вже відновлена, тривають планові ремонтні роботи генеруючого обладнання.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.09.2023 11:27