Фото: Офіс президента

Успішний контрнаступ ЗСУ необхідний усьому світу, — Зеленський

Контрнаступ Збройних сил України необхідний не лише нашій країні, а й іншим європейським державам, оскільки Україна бореться за цінності цілого світу.

Про це заявив президент Володимир Зеленський на прес-конференції з прем'єром Норвегії Йонасом Гаром Стере в Києві, повідомляє Офіс президента. 

"Позитивний контрнаступ потрібен, я впевнений, усьому світу. Бо Україна воює за наші спільні цінності. Хочеться, щоб це нарешті усвідомили всі у світі", — наголосив гарант.

Зеленський акцентував, що успіх українського контрнаступу залежить від багатьох чинників, і є низка викликів, які впливають на цей процес. Зокрема, він нагадав про високу щільність мінування на захоплених Росією українських територіях.

"Тисячі мін, усе заміновано, але бійці йдуть уперед, ми в них віримо", — сказав глава держави.

Крім того, за словами Зеленського, військові мають залишатися вмотивованими, а тому вони повинні знати, що їхні життя цінують і бережуть. З цією метою Україна веде переговори з партнерами щодо надання броньованих евакуаційних медичних машин.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський під час візиту до Данії 20 серпня, коментуючи контрнаступ українських захисників, заявив, що їм бракувало зброї для потужних атак влітку. Він наголосив, що Україна не буде ризикувати життями тисяч захисників заради просування до п'яти-восьми кілометрів, коли немає потужної зброї.

Також очільник держави зазначив, що поки Україна готувалася до контрнаступу, росіяни окопувалися, мінували територію та вибудовували свою оборону, проте вони усе це робили ще з 2014 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.08.2023 22:03